Over mij

Aangenaam, mijn naam is Willem Bosma, geboren op 26 januari 1989 te Sneek en opgegroeid in Joure. Op mijn 21e ben ik verhuist naar Velp vanwege mijn studie bos- en natuurbeheer. Momenteel wonende in Breda vanwege mijn werk medewerker ecologie bij de gemeente Breda.

In mijn vrije tijd spendeer ik veel tijd in de natuur. Soms dichtbij huis, soms ver van huis. Ieder moment dat ik ergens in een natuurgebied wandel, geniet ik. Tijdens een wandeling maak ik mijn hoofd leeg, of neem uitgebreid de tijd om over dingen na te denken. Genieten van een kille zeewind ergens langs de kust, doorweekt raken na een flinke regenbui, de rust in een bos die zo nu en dan wordt onderbroken door het gehamer van een specht of van een laaghangende mist boven de heide. Ik bezoek natuurgebieden door heel Nederland en neem daarbij de tijd om het landschap te lezen en flora- en fauna te observeren. Delen van Nederland waar ik graag kom zijn de Waddeneilanden, het Lauwersmeergebied, Fochteloërveen, de Veluwe, Zuid-Limburg en Friesland en Drenthe in het algemeen.

Als ik eropuit trek heb ik vaak een verrekijker om mijn nek en staan mijn ogen en oren op scherp. Het resultaat is dat ik dagelijks veel leuke natuurwaarnemingen doe, en deze doorgeef op http://www.waarneming.nl, een online databank voor alle natuurwaarnemingen binnen Nederland. Hoewel ik alle soortgroepen wel interessant vind, zijn vogels, planten, vlinders, libellen, reptielen en amfibieën favoriet, met de vogels op de eerste plaats. Ik ben dan ook een fanatieke vogelaar.

Dit is vooral te danken aan het feit dat vogels er jaarrond altijd en overal zijn, er voor een klein land zoals Nederland bijzonder veel te zien valt op dit gebied en omdat vogels een boeiende leefwijze/ecologie hebben. Binnen het vogelen hoort ook het onderdeel twitchen. Twitchen is het bewust opzoeken van een schaarse of zeldzame vogelsoort, die als dwaalgast of doortrekker ergens in Nederland is neergestreken tijdens zijn trektocht naar het noorden of het zuiden. Alles bij elkaar brengt het vogels kijken je op de meest gekke plekken in heel Nederland.

De natuur heeft van alles te bieden en kan op allerlei manieren beleefd worden. Iedere wandeling kan verassingen brengen en nieuwe werelden openen.

20161126_150625

Advertenties